Açıklama
-Şelale Side – Üzüm Pekmezi – 1kg
- Ürünlerimiz tamamen hijyenik koşullarda üretilmektedir.
- Antalya / Manavgat Altın susamından üretilmektedir.
- %100 susam ürünüdür herhangi bir katkı maddesi içermez.
- Manavgat’ın altın susamı hijyenik koşullarda kavrularak geleneksel taş değirmende öğütülür.
- Geleneksel Taş değirmeninde öğütülüp sofranız gelen lezzet
- Fabrikadan halka
- Şimdiden afiyet olsun.
Pekmez üzüm, kuşburnu, incir, keçiboynuzu (harnup) veya dut gibi tatlı meyvelerin ya da şeker pancarı, ardıç meyvesi gibi şekere dönüşebilecek tarım ürünlerinin ezilerek kaynatılması ile üretilen, yoğun ve tatlı bir şuruptur.
Etimoloji
Pekmez etimolojik olarak Oğuz Türkçesi kökenlidir ve geçmişte “bekmes” olarak anılırdı. Kelimenin en eski yazılı anlatımı Kâşgarlı Mahmud tarafından 1073 Dîvânu Lugâti’t-Türk sözlüğünde kayıtlıdır.
Üzüm Pekmezi Kaç Kalori?
Yoğun kıvamı, koyu rengi ve hafif keskin tadı ile sofraların vitamin deposu olan pekmez, farklı meyvelerden hazırlanan bir besindir.
Pekmez denilince aklımıza ilk gelen üzüm pekmezi; beyaz, siyah ve mor üzümlerden hazırlanır. Ağırlıklı olarak kahvaltıda tüketilen üzüm pekmezi, tatlılarda da kullanıldığı için mutfakta geniş bir kullanıma sahiptir.
Şekerli tadı ve kendine özgün kokusu ile hem lezzetli hem de besleyici olan üzüm pekmezinin kalorisi miktarına göre değişir:
-
100 gramlık orta porsiyon üzüm pekmezinde 242 kalori bulunurken,
-
12 gramlık 1 kaşık üzüm pekmezi 30 kaloridir.
-
1 tatlı kaşığı üzüm pekmezinde ise 22 kalori olduğu görülür.
Yorgunluk ve vücuda enerji veren besinlerin başında üzüm pekmezi gelir. Sevilerek tüketilen üzümden elde edilen ve şifa olarak tüketilen pekmez aynı zamanda stresi ve yorgunluğu da ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Pekmezin en çok tüketildiği dönemler ise kış aylarıdır. Soğuktan kaynaklı hastalıklara açık olan vücut direncinin güçlenmesine de yardımcı olur. İşte üzüm pekmezi neye iyi gelir? sorusunun merak edilen cevapları.
Üzüm Pekmezi Faydaları
Pekmezin faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da paylaşılan besinlerden biridir. Uzmanlar tarafından da tüketilmesi önerilen üzüm pekmezinin faydaları ise şunlardır:
- Üzüm pekmezinin içeriğinde yararlı karbonhidratlar bulunur.
- Kemik ve kas sağlığı için faydalıdır.
- Vücudun gün içinde ihtiyaç duyduğu bazı mineraller vardır. Üzüm pekmezinin içeriğindeki kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum da günlük ihtiyacın önemli bir kısmını karşılar.
- Üzüm pekmezi karaciğer dostu olduğu için temizlenmesine yardımcı olur.
- Üzüm pekmezi iştahı açmaya yardımcı olur.
- Kadınlar tarafından tüketildiğinde regl sancılarının azalmasında etkili olabilir.
- Soğuk algınlığı gibi gribal hastalıkların iyileşme sürecinde kullanılır. Vücuda enerji ve direnç katar.
- Kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcıdır. Hem gebelik döneminde hem de lohusalık dönemlerinde kadınların tüketmesi önerilir.
- Damar sertliğinde iyi gelir.
- Kalp rahatsızlıklarının ilerlemesini engeller.
- Kanser riskine karşı vücudu korur.
- Alkol, sigara gibi bağımlılığa yol açan zararlı maddelerin vücutta yol açtığı zararları en aza indirmeye yardımcı olur.
Üzüm Pekmezi Zararları
- Pekmezin tüketiminde miktara dikkat edilmelidir.
- Şeker ve tansiyon hastası olan kişiler tüketim miktarında kontrollü olmalıdır.
Üzüm Pekmezi Cinselliğe İyi Gelir Mi?
Pekmezin faydaları arasında merak edilen konulardan biri de cinselliğe iyi gelip gelmediğidir. Pekmez enerji verici bir besindir. Bu yüzden cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda erkeklerde sperm sayısının da artmasında yardımcıdır.
Üzüm Pekmezi Kan Yapar Mı?
Pekmezinde yüksek oranda demir bulunur. Kansızlığın düşmanı olan demir vitamini içeriği ile pekmez de kan yapıcı bir özelliğe sahiptir.
Üzüm Pekmezi Kilo Aldırır Mı?
Pekmez kilo almak isteyen kişiler tarafından tüketilen bir besindir. Bunun nedeni şeker oranının yüksek olmasıdır. İçeriğindeki yüksek şeker miktarı ile üzüm pekmezi hem kilo alım sürecini destekler hem de iştah açar.
Üzüm Pekmezi Tansiyonu Yükseltir Mi?
İçeriğindeki zengin minerallerden biri de potasyum olan pekmez yeterli miktarda tüketildiğinde tansiyonu dengeleyen bir besindir. Ancak fazla tüketildiğinde bu potasyum oranı yan etki yapar ve tansiyonun yükselmesine yol açar. Bu yüzden tüketim miktarında kontrolü sağlamaya özen gösterilmelidir.
Kaynak Habertürk
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.