Tahinli Kurabiye için
Malzemeler
- 1 su bardağı şelale side geleneksel tahin
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı pudra şeker
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Tahinli Kurabiye
Nasıl Yapılır
- Öncelikle kurabiyede kullanacağınız tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi bir kasede karıştırın.
- Üzerine önceden elenmiş unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Kıvamı tutmadıysa un takviyesi yapabilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Piştiğinde kurabiyeleri ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
- Kurabiye hamurunun koyu kıvamda olması için, az miktarda soğuk süt ekleyebilirsiniz.
- Pudra şekeri yerine toz şeker kullanacaksanız, mikserle karıştırarak eridiğinden emin olun ve ölçülü bir şekilde şeker miktarını azaltın.
- Kurabiyelerin eşit miktarda pişmesini sağlamak için, hamuru ince açın.
- Kurabiyelere şekil verebilmek için çatal ve bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.
- Tahinli kurabiyeyi servis etmeden önce, üst kısmında pekmez gezdirerek tatlandırabilirsiniz.