Sipariş Hattı: +90-(532)-687-15-42
0,00 / 0 Ürün

Sepetin

Sepetinde hiç ürün yok.

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı için

Malzemeler

  • 1.5 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı şelale side geleneksel tahin
  • 1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Tahinli Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kabakların kabuğunu soyup ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin.
  2. Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
  3. Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  4. Soğuyunca üzerine tahin gezdirin ve ceviz ile süsleyin.
  5. Tahinli kabak tatlısını, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
 Püf Noktası
  • Kabakların olgun olmasına ve kabuklarının yeşile dönük olmasına dikkat edin.
  • Tarife başlamadan önce kabağın tadına mutlaka bakın. Şeker miktarını kabağın tadına göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Kabaklar dinlendikçe suyunu salacaktır. Bu nedenle fırın kabına ekstra su koymayın.
  • Dilerseniz, tahini pekmezle karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Tüm ürünlerimiz damak tadınız için özenle hazırlanıp sizlerin beğenisine sunuluyor.
Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.
DMCA.com Protection Status

İletişim Bilgilerimiz

Sanayi Mah. 2038. Sk No:7
Manavgat / Antalya

+90 (532) 687 15 42

Sosyal Medyada Biz

Kampanya ve duyurulardan haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!

    ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanItalianPersianRussianTurkish
    X