Tahinli Kabak Tatlısı için
Malzemeler
- 1.5 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı şelale side geleneksel tahin
- 1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Tahinli Kabak Tatlısı
Nasıl Yapılır
- Kabakların kabuğunu soyup ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin.
- Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
- Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Soğuyunca üzerine tahin gezdirin ve ceviz ile süsleyin.
- Tahinli kabak tatlısını, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
- Kabakların olgun olmasına ve kabuklarının yeşile dönük olmasına dikkat edin.
- Tarife başlamadan önce kabağın tadına mutlaka bakın. Şeker miktarını kabağın tadına göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Kabaklar dinlendikçe suyunu salacaktır. Bu nedenle fırın kabına ekstra su koymayın.
- Dilerseniz, tahini pekmezle karıştırarak da kullanabilirsiniz.